gewichtsconsulent

receptenboek

Eierkoeken (bron: Laurarecept van de week#8217;s Bakery)

Eierkoeken (bron: Laura’s Bakery)

Ingrediënten voor 12-14 stuks:
2 eieren
100 gram suiker
rasp van een halve citroen
100 gram bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout

    
Bereiding
Klop de eieren en suiker goed luchtig, dit duurt wel een paar minuutjes. Voeg dan citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig met de hand door het beslag.
Schep met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen.
Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 graden.
De eierkoeken mogen er nog best wat bleekjes uitzien, als de randjes maar goudbruin beginnen te kleuren. Als je ze te lang bakt worden ze droger en brosser.

Laatste update: 17 oktober 2016