|
Vegetarische lasagne (bron: gezondheidsnet)
|
Vegetarische lasagne (bron: gezondheidsnet)
Ingrediënten 4 pers: 2 uien, gesneden 2 teentjes knoflook 2 blikken tomaten gepeld ( ± 350 gram) 4 tomaten, in blokjes 4 rode paprika's 2 bosuitjes, gesneden 2 aubergines 2 courgettes 200 gram geitenkaas 12 lasagnebladen 2 eetlepels olijfolie peper en zout basilicum verse Italiaanse kruiden
|
|
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de
paprika’s in de oven, ongeveer 20 minuten. Haal ze uit de oven en laat
ze afkoelen. Verwijder het vel van de paprika.
Zet de oven op 180
graden. Snijd ondertussen de courgette, aubergine en paprika in
stukjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak kort de
uitjes en knoflook, voeg de courgette en aubergine toe, laat een paar
minuten bakken. Voeg de paprika, tomatenblokjes en gepelde tomaten toe
en laat deze een tijdje lekker pruttelen ( 5 minuten). Maak op smaak
met de basilicum, zout en peper. Voeg als laatste de bosuitjes toe.
Vet
de ovenschaal in met de laatste lepel olijfolie en zet de lasagne in
elkaar. (om en om saus en bladen). Leg ook één laag tussendoor met de
helft van de geitenkaas. Leg de rest van de geitenkaas bovenop. Zet de
lasagne ongeveer 30 minuten in de oven. (de tijd hangt af van het soort
bladen dat je gebruikt). Garneer met verse Italiaanse kruiden.
Voedingswaarde per persoon: 455 kcal
Laatste update: 4 oktober 2016