|
Courgettepasta met zongedroogde tomaat
|
Courgettepasta met zongedroogde tomaat
Ingrediënten 2 pers:
1 courgette
1 ui
250 g champignons
3 tomaten
2 el oregano
peper en zout
125 g zongedroogde tomaten
1 handje Parmezaanse kaas
|
|
Bereiding 30 min:
Snijd de courgette in linten. Dit kan met
een handige keukentool, maar je kunt ook een kaasschaaf gebruiken en de
lange plakken met een mes in linten snijden. Kan prima! Hak de
zongedroogde tomaat en ui heel fijn met een mes, of laat zoals ik een
hakmolentje het werk doen. Snijd de champignons in plakjes. Doe wat
olie in een koekenpan of wok, laat de olie goed warm worden en doe dan
de zongedroogde tomaat en de ui in de pan. Bak voor 2 minuten. Voeg dan
de champignons toe en bak weer een aantal minuten. Snijd de tomaten en
blokjes en voeg deze toe, samen met de oregano en een flinke snuf peper
en zout, en bak dit mengsel tot de champignons mooi bruin zijn
geworden. Voeg dan de in linten gesneden courgette toe aan het mengsel,
verwarm deze kort mee (30 seconden, anders worden de linten zompig).
Verdeel de courgettepasta in twee porties, strooi er flink wat
Parmezaanse kaas over en: geniet!
TIP: De courgette kun je heel
goed vervangen door iedere andere soort pasta, zoals penne of gewone
spaghetti. Neem dan ongeveer 50 gram per persoon, de groenten zijn het
belangrijkst! Voeg ook gerust een teentje knoflook toe voor een wat
diepere smaak.
Laatste update: 11 april 2016