|
Salade van rode kidneybonen als lunch (bron:
voedingscentrum)
|
Salade van rode kidneybonen als lunch (bron: voedingscentrum)
Ingrediënten 2 pers:
1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
½ kleine rode ui
1/3 komkommer
100 gram kerstomaatjes
1 stengel bleekselderij
4 takjes peterselie
6 blaadjes munt
citroensap
1 eetlepel olijfolie
|
|
Bereiding:
Laat de kidneybonen uitlekken.
Maak de
groente schoon. Snijd de ui fijn, het stuk komkommer in blokjes,
halveer de tomaatjes en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
Was de kruiden en knip ze klein.
Meng alles door de kidneybonen en maak de salade op smaak met
citroensap, de olijfolie en wat peper.
Menusuggestie
Lekker met een volkorenboterham.
Voedingswaarden per persoon: 255kcal
Laatste update: 25 januari 2016