|
Couscoussalade met Italiaanse worstjes (bron: gezond eten)
|
Couscoussalade met Italiaanse worstjes (bron: gezond eten)
Ingrediënten 4 pers: 200 g couscous 250 ml kippenbouillon 1 el olijfolie 4 Italiaanse worstjes (in stukjes van ca. 2 cm) 4 rode of groene paprika's (in 8 stukken) 200 g sperziebonen (gedopt; gehalveerd) 400 g witte bonen (blik; afgespoeld) 150 g gemengde sla 2 el balsamicodressing
|
|
Bereiding:
Bereid de couscous met de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm
de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse
worstjes toe en bak ca. 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak ca. 5
minuten. Kook ondertussen de sperziebonen ca. 2 minuten in een pan met
ruim kokend water. Voeg de sperziebonen toe aan het
worst-paprikamengsel en bak ca. 5 minuten.
Roer de couscous los met
een vork. Meng de couscous met de witte bonen, het
worst-paprikamengsel, de gemengde sla en de balsamicodressing.
Lekker met grof gehakte walnoten of cashewnoten.
Glutenvrij?
Gebruik dan zilvervliesrijst in plaats van couscous en gebruik
glutenvrije varianten van de bouillon en de worstjes. Controleer ook of
de balsamicodressing glutenvrij is.
Laatste update: 18 januari 2016