gewichtsconsulent

receptenboek

recept van de week

Zuurkoolschotel met mosterd en spek (bron: gezondheidsnet / voedingscentrum)

Ingrediėnten 2 pers:
500 gram aardappelen
2 eetlepels rozijnen
150 gram ham (dikke plak)
500 gram zuurkool
± 1 1/2 dl halvolle melk
1 el mosterd
5 plakjes ontbijtspek
 

Bereiding 30+ min:
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Was de rozijnen.
Snijd de ham in blokjes. Warm de oven voor op 200° C.
Verwarm de zuurkool met de rozijnen 10 minuten in eigen vocht.
Maak van de aardappelen met de hete melk, peper en de mosterd een puree.
Schep de zuurkool met de ham in een ovenvaste schaal en schep de aardappelpuree er op. Dek dit af met de plakjes ontbijtspek.
Laat het spek in de hete oven in ca. 20 minuten bruin en knapperig worden.

Voedingswaarde per persoon
Energie: 495

Laatste update: 18 januari 2016