gewichtsconsulent

receptenboek

Bloemkoolstamppot met balletjes (bron: voedingscentrum)

Bloemkoolstamppot met balletjes (bron: voedingscentrum)
Ingrediėnten 2 pers:
500 gram aardappelen
1 kleine bloemkool
100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
2 tomaten
stukje ui
200 gram rundertartaar
1 eetlepel vloeibare margarine
± 1½ dl halfvolle melk

       
Bereiding 30+ min:
Schil de aardappelen.
Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
Voeg na 5 minuten koken de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen. Kook dit verder gaar.
Snijd de gegrilde paprika klein.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Snijd het stukje ui fijn.
Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui en wat peper.
Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
Voeg de rest van de stukjes verse tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein.
Maak er met de hete melk en de gegrilde paprika een grove puree van.
Geef de balletjes er bij.

Voedingswaarden per persoon 500 kcal

Laatste update: 7 november 2016