gewichtsconsulent

receptenboek

Kipspiesjes met couscous en groente (bron: gezondheidsnet)

Kipspiesjes met couscous en groente (bron: gezondheidsnet)

Ingrediënten 2 pers:
prikkers of spiesen
1 teentje knoflook
1 theel geraspte citroenschil
200 g kipfilet
1 ui
1 kleine courgette
150 g kerstomaatjes
150 g couscous
groene + rode paprika
3 dl bouillon
citroensap
gemalen komijn

  
Bereiding 30 min:
Pers het teentje knoflook uit in een kom. Voeg de geraspte citroenschil en 1 eetlepel olie toe. Snijd de kipfilet in smalle repen en schep de marinade er door. Laat dit 10 minuten in de koelkast intrekken. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes, de paprika in stukjes en halveer de tomaatjes. Rijg de kipfilet en paprika om en om aan de prikkers. Rooster de spiesjes op de bbq gaar. Breng de bouillon aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet er de bouillon op. Roer dit met een vork los en laat de couscous 5 minuten wellen. Roerbak de overgebleven paprika en de rest van de groente in een paar minuten. Schep de groente door de couscous en breng het op smaak met wat citroensap, peper en wat komijn. Leg de kipspiesjes er op.

Voedingswaarde per persoon: 490 kcal

Laatste update: 11 juli 2016