gewichtsconsulent

receptenboek

Appelkoek (bron: voedingscentrum)

Appelkoek (bron: voedingscentrum)

Ingrediënten 8 pers:
2 eetlepels vloeibare margarine
75 gram magere kwark
100 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
mespunt kardemom
2 eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 appels

springvorm met een doorsnee van 15 cm

Bereiding:
Roer de margarine met de kwark, de basterdsuiker, de kaneel en de kardemom zacht.
Voeg één voor één de eieren toe.
Zeef het bakmeel er boven en spatel het er luchtig door.
Warm de oven voor op 160° C.
Bestrijk een kleine springvorm dun met margarine en bestuif hem met wat bloem.
Schil de appels en snijd ze in parten.
Doe het deeg over in de springvorm en druk de parten appel met de bolle kant naar boven erin.
Bak de appelkoek in de oven in ca. 1 uur gaar en lichtbruin.
Snijd de koek in 8 puntjes.

Menusuggestie
Lekker bij een kopje koffie of thee.

Voedingswaarden per persoon: 150 kcal

Laatste update: 22 november 2015