|
Hollandse ovenschotel (bron: de makkelijke maaltijd)
|
Hollandse ovenschotel (bron: de makkelijke maaltijd)
Ingrediënten 4 pers: 1 kg kruimige aardappels 1 bos bospeen 1 ui 2 appels 300 g rundergehakt (mager) 1 tl kerriepoeder 1 tl kaneelpoeder olijfolie om in te bakken 150 g oude kaas aan stuk (30+)
Extra nodig ovenschaal
|
|
Bereidingstijd tot 30 minuten:
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
Giet de aardappels af.
Schil en snijd de bospeen in dunne plakken
Pel en snijd de ui in ringen.
Verhit
een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui, wortel, gehakt,
kaneelpoeder en kerriepoeder circa 5 minuten. Breng op smaak met een
beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de appels los van het
klokkenhuis. Snijd de appel in grove parten. Voeg de appels toe aan de
pan en bak circa 2 minuten mee.
Snijd de kaas in blokjes.
Verdeel
het gehaktmengsel over een ovenschaal. Verdeel de aardappels over het
gehaktmengsel en verdeel de blokjes kaas over de aardappels.
Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Laatste update: 15 januari 2017