|
Blueberry muffins (bron: voedingscentrum)
|
Blueberry muffins (bron: voedingscentrum)
nagerecht
Ingrediënten 8 pers: 100 gram bosbessen of blauwe bessen 100 gram bloem mespunt bakpoeder 3 eetlepels suiker mespunt geraspte citroenschil 1 ei 2 eetlepels vloeibare margarine ca. 2 eetlepels melk
|
|
Bereiding 30+ min:
Warm de oven voor op 200° C.
Maak de bessen schoon en dep ze droog.
Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en de geraspte citroenschil in een kom.
Voeg het ei, de margarine en de melk toe.
Klop dit tot een glad deeg.
Schep voorzichtig de bessen door het deeg.
Verdeel het over de papieren bakvormpjes.
Bak
de muffins in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten gaar en
goudgeel. Als de bovenkant stevig aanvoelt, zijn ze klaar.
De muffins zijn een beetje vochtig.
Eet ze warm of lauw.
Voedingswaarden per persoon: 100 kcal
Laatste update: 6 juni 2016