gewichtsconsulent

receptenboek

Spinazie-ovenschotel met vegetarische reepjes (bron: voedingscentrum)

Spinazie-ovenschotel met vegetarische reepjes (bron: voedingscentrum)

Ingrediėnten 2 pers:
600 gram aardappelen
2 uien
750 gram spinazie
1 gegrilde paprika (pot)
1 eetlepel vloeibare margarine
150 gram vegetarische roerbakreepjes
ca. 1½ dl halfvolle melk
nootmuskaat

Bereiding 30+:
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Warm de oven voor op 200° C.
Maak de uien schoon en snijd ze klein.
Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
Snijd de paprika in stukjes.
Fruit de uien in de margarine glazig.
Bak de vegetarische roerbakreepjes mee.
Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de groente slinken.
Giet er eventueel wat vocht af.
Maak het geheel op smaak met peper en voeg de stukjes paprika toe.
Maak van de gare aardappelen en de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Doe het spinaziemengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree.
Laat het gerecht in de hete oven in 20 minuten bruin kleuren.


Voedingswaarden per persoon: 530 kcal
Laatste update: 2 mei 2016