gewichtsconsulent

receptenboek

Aardappelsalade met sperziebonen en rookvlees (bron: voedingscentrum, balansdag)

Aardappelsalade met sperziebonen en rookvlees (bron: voedingscentrum, balansdag)

Ingrediënten 2 pers:
400 gram krielaardappeltjes
2 eieren
300 gram sperziebonen
2 eetlepels magere slasaus
1 eetlepel tomatenketchup
azijn
1 bosuitje
1 rode paprika
100 gram rookvlees in dikke plakken
slabladen


Bereiding 30 min:
Kook de krielaardappelen in ± 12 minuten gaar. Kook de eieren 10 minuten mee.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën. Kook de sperziebonen in ± 6 minuten gaar.
Maak een dressing van de fritessaus, de tomatenketchup, wat azijn en peper.
Snijd het bosuitje in ringen.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Giet de gare krieltjes en sperziebonen af en meng de dressing en de uienringen erdoor.
Laat dit afkoelen.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Snijd het rookvlees in blokjes.
Meng de paprika en het rookvlees door de salade.
Leg wat gewassen slabladen op een schaal en schik de salade en de parten ei erop.

Voedingswaarden per persoon:
405 kcal
Laatste update: 7 maart 2016