gewichtsconsulent

receptenboek

Dikke frieten (bron: voedingscentrum)

Dikke frieten (bron: voedingscentrum)
Ingrediënten 3 pers:
400 gram vastkokende aardappelen
2 grote zoete aardappelen
1 theelepel tijm
1 eetlepel olie
    
Bereiding 30 min:
Neem de bakplaten en roosters uit de oven. Zet de oven aan op 200° C.
Schil de aardappelen en was ze in koud water. Snijd de aardappelen in de lengte een keer door. Snijd de helften in de lengte in 6 stukken. Leg de stukken aardappel in een bak met water, dan verkleuren ze niet.
Doe de parten van de gewone aardappelen in een pan en giet er 2 cm water bij. Doe een deksel op de pan en breng dit aan de kook. Kook de aardappelen 5 minuten.
Giet de gekookte aardappelen in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Voeg de parten zoete aardappel toe.
Roer de tijm door de olie. Meng de olie met de handen door de parten aardappel.
Verdeel de aardappelen over een bakplaat van de oven. Schuif de bakplaat in het midden van de hete oven.
Laat de frieten in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en bruin kleuren. Schep af en toe om.

Voedingswaarden per persoon: 255 kcal

Laatste update: 8 februari 2016