gewichtsconsulent

receptenboek

Pompoensoep (bron: voedingscentrum)


Ingrediënten 2 pers

1 kleine pompoen (ca. 800 gram)
1 ui
2 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel olie
4 dl groentebouillon
1 dunne prei
4 takjes bladselderij
2 eetlepels halfvolle yoghurt
1 eetlepel zure room


Bereiding
Boen de pompoen onder stromend water goed schoon. Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Snijd de parten in blokjes.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel.
Voeg de pompoen toe met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
Pureer de massa in een keukenmachine of met de staafmixer.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
Maak hem op smaak met wat peper en nootmuskaat.
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
Meng de yoghurt met de selderij en de zure room en schep dit aan tafel op de soep.

Menusuggestie
Lekker met roggebrood met nagelkaas.
Hiervoor heb je nodig...
4 sneden donker roggebrood
friese nagelkaas, 20+

Voedingswaarden per persoon:
Recept: 150 kcal    menu: 420 kcal

Laatste update: 26 oktober 2015