gewichtsconsulent

receptenboek

Abrikozenyoghurt met muesli (bron: voedingscentrum)

Abrikozenyoghurt met muesli (bron: voedingscentrum)
Ingrediënten 2 pers:
1 perssinaasappel
6 gedroogde abrikozen
2 eetlepels muesli zonder suiker
200 ml halfvolle yoghurt
  SAM_3008-small.JPG 
Bereiding 0-15 min:
Pers de sinaasappel uit.
Was de abrikozen en week ze 1 uur in het sinaasappelsap.
Bak de muesli in een koekenpan met een anti aanbaklaag op niet te hoog vuur bruin en krokant. Laat het afkoelen.
Snijd 1 abrikoos in stukjes en pureer de rest met een staafmixer.
Meng de gepureerde abrikozen door de yoghurt en schep dit in 2 schaaltjes. Verdeel de muesli en de stukjes abrikoos er over.
 
Voedingswaarden per persoon: 175 kcal
Laatste update: 1 mei 2017