|
Tagliatelle en broccoli in tonijnsaus (bron: Albert Heijn)
|
Tagliatelle en broccoli in tonijnsaus (bron: Albert Heijn)
Ingrediënten 4 pers: 2 x 300 g broccoli 2 blikjes tonijn (moot in water (a 195 g)) 300 g tagliatelle (pasta, zak 500 g) 2 el olijfolie 2 uien (in partjes) 1 rode paprika (in reepjes) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 50 g zwarte olijven (plakjes (pot 240 g))
|
|
Bereiden 20 minuten:
Verdeel de broccoli in kleine roosjes,
snijd de stelen in stukjes. Laat de tonijn uitlekken en vang het vocht
op. Verdeel de tonijn in stukken.
Bereid de pasta volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli 4 min. en giet af.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de uien 3 min.
Voeg na 2 min. de paprika toe. Voeg de tonijn, de tomatenblokjes met
vocht en de olijvenplakjes toe. Verwarm nog 3 min., schep af en toe
voorzichtig om. Voeg tonijnwater toe als de saus te droog is. Breng op
smaak met peper en zout.
Schep de tagliatelle en de broccoli luchtig door de tonijnsaus. Serveer direct.
Voedingswaarden per person: 495 kcal
Laatste update: 11 april 2017