|
Broccoli met kip (bron: onbekend)
|
Broccoli met kip (bron: onbekend)
Ingrediënten 4 pers: 140 gram zilvervliesrijst 400 gram broccoliroosjes 200 gram kipfilet in reepjes 250 gram champignons, in plakjes 25 gram ongezouten cashewnoten 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijn gehakt 3 etl sojasaus 1 etl olijfolie zout en peper naar smaak
|
|
Bereiding:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking. Kook de broccoli beetgaar. Laat de broccoli goed uitlekken
in een vergiet. Verhit de olijfolie in een wok en bak de kipreepjes in
circa 5 minuten. Rasp de gemberwortel ondertussen over de kip. Voeg de
knoflook en champignons toe en roerbak alles in 4 minuten. Voeg de
broccoli en de sojasaus toe. Strooi de cashewnoten erbij en roerbak nog
1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de
rijst er apart bij.
Voedingswaarden per persoon: 291 kcal
Laatste update: 13 maart 2017