gewichtsconsulent

receptenboek

Broccoli met kip (bron: onbekend)

Broccoli met kip (bron: onbekend)

Ingrediënten 4 pers:
140 gram zilvervliesrijst
400 gram broccoliroosjes
200 gram kipfilet in reepjes
250 gram champignons, in plakjes
25 gram ongezouten cashewnoten
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijn gehakt
3 etl sojasaus
1 etl olijfolie
zout en peper naar smaak

  SAM_2805-small.JPG
Bereiding:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de broccoli beetgaar. Laat de broccoli goed uitlekken in een vergiet. Verhit de olijfolie in een wok en bak de kipreepjes in circa 5 minuten. Rasp de gemberwortel ondertussen over de kip. Voeg de knoflook en champignons toe en roerbak alles in 4 minuten. Voeg de broccoli en de sojasaus toe. Strooi de cashewnoten erbij en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijst er apart bij.

Voedingswaarden per persoon: 291 kcal

Laatste update: 13 maart 2017