gewichtsconsulent

receptenboek

Groentesoep met gehaktballen (bron: Albert Heijn)

Groentesoep met gehaktballen (bron: Albert Heijn)
Ingrediënten 4 pers:
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 theelepel kaneel
1 zak wokgroenten grofgesneden (400 g)
1 pak gezeefde tomaten (passata di pomodori, 500 ml)
500 ml vleesbouillon (van tablet)
1 schaaltje panklare Hollandse gehaktballetjes (300 g)
  SAM_2730-small.JPG
Bereiden 20 min:
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook met de kaneel zachtjes tot het gaat geuren. Schep de groenten erdoor en roerbak 2-3 minuten. Schenk de tomatensaus en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Schep de gehaktballetjes erdoor en verwarm nog 2 minuten. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Warm de soep op matig hoog vuur nog 3-5 minuten zachtjes door. Lekker met volkoren brood.

Voedingswaarde per persoon: 370 kcal
Laatste update: 26 februari 2017