|
Groentesoep met gehaktballen (bron: Albert Heijn)
|
Groentesoep met gehaktballen (bron: Albert Heijn)
Ingrediënten 4 pers: 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (fijngesneden) 1 theelepel kaneel 1 zak wokgroenten grofgesneden (400 g) 1 pak gezeefde tomaten (passata di pomodori, 500 ml) 500 ml vleesbouillon (van tablet) 1 schaaltje panklare Hollandse gehaktballetjes (300 g)
|
|
Bereiden 20 min:
Verhit de olie in een wok en fruit de
knoflook met de kaneel zachtjes tot het gaat geuren. Schep de groenten
erdoor en roerbak 2-3 minuten. Schenk de tomatensaus en de bouillon
erbij en breng het geheel aan de kook. Schep de gehaktballetjes erdoor
en verwarm nog 2 minuten. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Warm de soep op matig hoog vuur nog 3-5 minuten zachtjes door. Lekker
met volkoren brood.
Voedingswaarde per persoon: 370 kcal
Laatste update: 26 februari 2017