|
Bloemkoolovenschotel met paprika en kerrie (bron: lekker en simpel)
|
Bloemkoolovenschotel met paprika en kerrie (bron: lekker en simpel)
Benodigdheden 2 pers: 400-450 gr aardappels halve ui halve tl kerriepoeder snufje zout en peper 1 tl peterselie halve tl paprikapoeder 1-2 el creme fraiche halve bloemkool 1 paprika handje geraspte kaas
|
|
Bereidingswijze 25 min. +10 min. in de oven:
Begin met het
voorverwarmen van je oven op 200 graden. Zet een pan water op voor het
koken van de aardappels. Schil de aardappels en kook de aardappels
circa 20 minuten. Ondertussen snijd je de bloemkool in roosjes en kook
je de bloemkoolroosjes ongeveer 10 minuten (je kan de bloemkool ook
meekoken met de aardappels). Snijd de paprika en ui in stukjes. Als de
aardappels gekookt zijn, snijd je ze in stukjes. Doe vervolgens de
gekookte aardappels, bloemkoolroosjes, paprika en ui in een ovenschaal.
Voeg het paprikapoeder, kerriepoeder, snufje zout, snufje peper,
peterselie en de crème fraiche toe. Meng alles door elkaar. Verdeel wat
geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de ovenschotel voor circa 10-15 minuten in de oven.
Tip: De vleesliefhebbers kunnen wat gebakken gehakt, spekjes, hamblokjes of gerookte kipreepjes toevoegen aan de ovenschotel.
Eet smakelijk!
Laatste update: 13 februari 2017