gewichtsconsulent

receptenboek

Bloemkoolovenschotel met paprika en kerrie (bron: lekker en simpel)

Bloemkoolovenschotel met paprika en kerrie (bron: lekker en simpel)

Benodigdheden 2 pers:
400-450 gr aardappels
halve ui
halve tl kerriepoeder
snufje zout en peper
1 tl peterselie
halve tl paprikapoeder
1-2 el creme fraiche
halve bloemkool
1 paprika
handje geraspte kaas

  SAM_2727-small.JPG
Bereidingswijze 25 min. +10 min. in de oven:
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Zet een pan water op voor het koken van de aardappels. Schil de aardappels en kook de aardappels circa 20 minuten. Ondertussen snijd je de bloemkool in roosjes en kook je de bloemkoolroosjes ongeveer 10 minuten (je kan de bloemkool ook meekoken met de aardappels). Snijd de paprika en ui in stukjes. Als de aardappels gekookt zijn, snijd je ze in stukjes. Doe vervolgens de gekookte aardappels, bloemkoolroosjes, paprika en ui in een ovenschaal. Voeg het paprikapoeder, kerriepoeder, snufje zout, snufje peper, peterselie en de crème fraiche toe. Meng alles door elkaar. Verdeel wat geraspte kaas over de ovenschotel.

Zet de ovenschotel voor circa 10-15 minuten in de oven.

Tip: De vleesliefhebbers kunnen wat gebakken gehakt, spekjes, hamblokjes of gerookte kipreepjes toevoegen aan de ovenschotel.
Eet smakelijk!

Laatste update: 13 februari 2017