gewichtsconsulent

receptenboek

recept van de week

Involtini (bron: gezondheidsnet / weight watchers)

Ingrediënten 2 pers:
3 middelgrote paprika’s (rood, groen, geel)
1 ui
60 g light mozzarella
200 g varkensfilet, rauw
1 eetlepel pesto
1 koffielepel olijfolie
300 ml groentebouillon, bereid
80 g pasta, tagliatelle
1 eetlepel tomatenpuree
½ koffielepel tijm, gedroogd

 
Bereiding 40 min:
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snipper de ui. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in kleine blokjes. Maak de filets plat. Wrijf ze in met pesto en garneer ze met blokjes mozzarella. Rol de filets op en houd ze gesloten met behulp van cocktailprikkers. Bak de rollades (+/- 20 minuten) aan alle kanten in de olie. Voeg de bouillon toe.  
Voeg de paprika’s en de ui toe, plaats het deksel erop en laat gedurende een vijftiental minuten sudderen.
Kook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de rollades uit de braadpan. Meng de tomatenpuree en tijm met de saus. Laat de pasta uitlekken en serveer met de rollades en de groenten.

Laatste update: 18 januari 2016