|
Kip met ananas (bron: weight watchers)
|
Ingrediënten 4 pers:
480 g kipfilet
400 g ongezoete ananas uit blik
8 etl ongezoete ananassap
2 etl olie
2 etl ketjap manis
1 etl maïzena
1/2 thl gemberpoeder
1 etl azijn
1 etl citroensap
zout
480 g gekookte mie
|
|
Bereiding:
Maak
een marinade van 2 etl ananassap, ketjap, azijn, citroensap en
gemberpoeder. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en leg die ± 30
minuten in de marinade.
Haal de kipfilet uit de marinade en bak in
de olie snel bruin. Voeg de in blokjes gesneden ananas toe en laat 20
minuten gaar smoren.
Maak de maïzena aan met een beetje water en
giet dit bij de overgebleven marinade en ananassap. Giet dit mengsel
voorzichtig en al roerend bij de kipfilet en laat het binden.
Voeg zout naar smaak toe.
Lekker met mie en sperziebonen.
Laatste update: 23 oktober 2015